Kata Aluan

momo's friend
harap korang dapat sesuaikan diri kat sini ye. moga ukhwah antara kita semua terus tesemai. jika ada apa-apa cadangan atau pendapat boleh comment sini or email ke adi5683ayu@gmail.com. TERIMA KASIH dari warga db-momo.
Sila Tinggalkan Link Korang Kat Bawah Nie Yew

September 18, 2011

Aktiviti | Aktiviti Hari Sabtu Di Mimet

 by adi,

Assalamualaikum

Apa kabar semua. harap semua baik2 ja ye. ok kali nie adi nk cerita sikit aktiviti adi kat mimet hari nie. yela sebelum ni adi bnyak cerita bab2 agama jew kan. bukan adi xnk cita bab agama nie. kalo nk cita memang tak hbis jadi adi ubah mood kejap. hehe. bekenaan aktiviti adi nie, ade orang kata kat mimet nie xbest, xdk benda nk buat, bosan, dan macam lagi la time cuti mahupun hari ada kelas. hehe. nie antara komen fb adi la.






jadi lepas mendengar kata kak aten adi xbalik la. alhamdulillah keputusan adi xsilap. walaupon kemarin adi banyak hbiskan masa tido. hehe. yela letih 1 minggu push diri ngan assignment, kelas, test n quiz. tapi hari nie mcm aktiviti adi n kawan buat.

1st adi join caown g kenduri makcik die. jadi bekenalan la ngan family die. alhamdulillah boleh jimat duet. hehe. kenduri tu dorang buat kat kafe dalam mimet nie jew. jadi smpai2 bedal jew makan. yela dah tengah hari. jadi makan isi perut dlu. huk3. sempat la bekenalan ngan family die. tuk pengetahuan korang. caown nie classmate adi time diploma.

lepas teman adi lepak la kat bilik tngok blog yang xterupdate. hehe. baru nk balas blogwalking tetiba kawan datang ajak keluar makan. jadi sebab xnk kecewakan die. gpon die xdak transport adi bawak la die kuar makan. gpon die nk hantar baju kat dobi. pastu die ajak makan mcd habaq hang. perghhh. adi dah la dah makan tapi dengar macD perut yang kenyang jadi lpar. nk jimat jadi tak terjimat. jadi adi follow la die makan. alhamdulillah habis juga chiken mc nugget. hehe.

gmbar hiasan

pastu dah sampai petang, ingat nk main pingpong tapi lupa bat pingpong ade kat budak pompuan dorang pinjam jadi terpaksa cari aktenetif lain tuk bersukan. tetiba ada kawan ketuk pintu ajak jogging. hehe. jadi adi pon siap nk g jogging. tapi nk jadi cita smpai court bola kerangjang kami xjdi jogging. semua pakat main bola kerangjang. hehehe. adi pon dengan xreti main dapat gak shoot 3mata. muhahahahaha (gelak jahat). then hbis main semua pakat penat. kami lepak kat slipway sementara tnggu matahari jatuh.

gmbar hiasan

sampai jew bilik sebelum tnggu magrib dorg nk main gym pulak. hehe bkn gym ape sngat pon. adela bilik member nie ada dumbell ngan kerusi sit up. jadi adi try la wat sit up. dapat buat 20 ja. kah kah kah. then sebelah malam adi bawak kawan g klinik ubat die nk habis. habis jew ambik ubat terbaik die ajak makan ag. selamat die ajak mam kedai biasa jew. kalo mcd hbis. haha. jadi malam adi makan bihun tomyam jew. nk jaga badan xnk makan nasi. hehehe.

then dalam pukul 11 cm2 classmate adi ajak main futsal lawan ngan budak mana tah. adi dah la kaki bangku jadi xnk hampa kan dorang adi join la. gpon bosan dk dalam bilik. roomate pon xdak blik kampung. adi dorang soh jadi keeper. dorang kata tahan bola jew. 1st tu takot2 la juga. lama2 rasa best. haha. smpai terlompat2 nk tangkap bola. hahaha.


gmbar hiasan

jadi moral of story is, kita jangan berkata tempat itu bosan, yang bosan bukan tempat tu cuma cara kita menikmati nya. kalo betul cara kita nikmati, insyaAllah bnyak manfaatnya. sentiasa berkawan, jangan teperap dalam bilik ngadap muka buku jew. tentu la bosan. hehehe.

apa pon yang baik dari Allah, yang buruk dari adi n kawan2...

nota kecik : ayu xdak 2 ari. sunyi rasanya. huk3. tapi masing-masing sibok, perlu belajar memahami ^^

~Moga Ini Baik, InsyaAllah~

2 comments:

Iwanski said...

lama dah sudah tak update... ceria2 selalu... =)

mrs_nazir said...

student mimet yer...rindunya zaman student dlu...