Kata Aluan

momo's friend
harap korang dapat sesuaikan diri kat sini ye. moga ukhwah antara kita semua terus tesemai. jika ada apa-apa cadangan atau pendapat boleh comment sini or email ke adi5683ayu@gmail.com. TERIMA KASIH dari warga db-momo.
Sila Tinggalkan Link Korang Kat Bawah Nie Yew

September 12, 2011

Agama | Racangan Kristian Menjatuhkan Islam

by Adi


Assalamualaikum,






adi kembali menyuarakan pendapat. sebenarnya idea untuk tulis nie adi dapat masa 2 pagi tadi. memandangkan kelas awal jadi adi terpaksa menangguh untuk malam nie. jadi kali nie adi nk memberi pandangan tentang satu article PERANCANGAN AHLI PENYEMBAH SYAITAN SEJAK 700 TAHUN DAHULU. korang boleh baca sendiri. sebab adi mengambil masa 3jam untuk membaca dan menganalisis isu nie. mybe article nie dah lama. mungkin dah ada yang baca. tapi semua nie memberi impact positif dan negatif kepada kita dan islam. meh adi nk bg synopsis kepada yang malas nk membaca panjang2 la.




cerita die mengenai seorang orang biasa bertemu dengan seorang paderi. paderi tu mencerita semua perancangan kristian terhadap islam. apa yang diceritakan adalah tentang kristian menkaji al-quran dan mengunakan apa yang terkandung dalam al-quran untuk melemahkan islam. antaranya mengubah fakta-fakta yang membawa kebaikan kepada keburukan. mengubah sesuatu yang buruk kepada baik. mengubah apa yang haram kepada halal. apa yang halal kepada haram. mcm-mcm lagi rancangan mereka sampai adi sendiri pn tekedu dan hanya menoleh kepala. sebab apa yang diceritakan semua kita lakukan. korang boleh baca sendiri.






mungkin peceritaan dalam article nie adalah lakonan semata-mata. kita tidak boleh mengambil terus daripada nie. kita perlu kaji. sebab tu adi nk bg pandangan sedikit tentang article nie. article nie ada baik dan buruk die. dalam bahasa ilmiah positif dan negatif. hehehe


positif


article nie mungkin menyedarkan manusia tentang kelalaian kita. tentang apa yang kita tinggalkan sedikit demi sedikit. perubahan kita sedikit demi sedikit. mungkin ini dapat mengembalikan islam untuk bangun menentang yahudi atau kristian. article nie juga dapat memberi keinsafan kepada certain poeple. dapat menaikan semangat kita unutk terus memperjuangankan islam tanpa rasa penat. ia juga mengubah persepsi seseorang tentang rancangan kristian. kristian melaku banyak pekara yang selama ini kita mengamalkannya tanpa sedar dari article nie. mungkin dengan ini dapat kita meninggalkanya. Rasulullah SAW meninggalkan dua perkara iaitu al-Quran dan hadis kepada umatnya sebagai rujukan. Selagi dua perkara itu dipegang dan dijadikan pedoman hidup, selagi itulah umat Islam tidak akan sesat selama-lamanya. jadi dengan ini kita dapat kembali merujuk Al-Quran dan Hadis Rasulullah S.A.W sebagai panduan hidup kita. kita tidak boleh menjadikan Idola luar sebagai panduan hidup. 








sekarang ramai orang kita leka dengan bintang-bintang K-POP betul x?hehehe. adi pun minat gak kat minah K-pop nie. kecik molek jew. hehehe. lawak jew. tambah-tambah kaum hawa yang menyanjung bintang K-pop nie. minat boleh tapi tidak boleh menyanjung mereka. tapi yang menjadi tanda tanya kenapa mereka tegila sngat kat dorang?sebab rupa?yup semua itu diceritakan dalam article ini.  sebab tu la Bintang K-POP lebih digilai dari Iman Muda. tol x?hehehe. ade tak orang menangis tngok Iman Muda kat Astro Oasis?satu lagi banyak orang muda lelaki sekarang mengubah image menjadi ala-ala K-POP walaupon jauh bezanya. jadi article menyedarkan kelalaian kita selama ini. kenapa kita tidak mengubah image seperti hadis Rasulullah S.A.W? malu? xsmart? xhensem?. nasib la adi dilahirkan ada janggut ciput nie. Alhamdulillah. akan adi simpan janggut nie dan demi Allah adi tidak akan memotongnya tanpa sebab.






macam mana jubah konvo kita?dah la adi nk konvo 7/10 nie. yela dalam article nie mengatakan jubah konvo seakan-akan jubah paderi dalam gereja. dan perhimpunan konvo seperti orang berhimpun dalam gereja. mana datang konvo nie?kita ikut islam atau barat?jadi ini pon telah membuka mata kita selama ini kita sendiri xterfikir. 


tapi lagi menyedihkan bila die menceritakan tentang wanita. dulu zaman jahilliah Rasulullah telah selamatkan kaum wanita dari ditanam hidup-hidup. tapi sekarang adakah mereka mengenali Rasul mereka?adakah mereka menangis dan bersedih mengenang Nabi Muhamad S.A.W?tnya iman sendiri ye. soalan nie tk wanita, adi xleh jawap sebab adi lelaki. hehehe


negatif






okeyh sekarang apa yang negatif tentang article nie. article ni banyak menunjukan islam itu sendiri lemah. lemah dari segi pemikiran. memang islam sekarang sngat lemah. tapi betul2 kew kita lemah. sebenarnya islam sekarang lebih banyak begerak secara diam. tuk pengetahuan semua sekarang bnyak usrah-usrah dilakukan untuk mencharge iman kita. tak caya tanya ayu. ayu selalu join usrah. adi tak. sebab hehehehe. lelaki biasa la. bila datang malas. bermakna malas la. hehe. ingat lagi tentang dakwah nabi dahulu. sebelum islam tersebar luas. nabi berdawah secara diam. bak kata perpatah diam-diam ubi berisi. jadi dakwah nie dilakukan kepada sesiapa yang betul-betul ingin berubah atau mendapat hidayah. sesiapa yang mencarinya pasti akan berjumpa dengan mereka. tapi jangan hangat-hangat taik ayam sudah la. dan jangan mengatakan islam lemah. sebab islam cuma nampak lemah tapi tidak sesekali lemah. 


kita perlu yakin dengan kekuatan islam sebab sesekali kita beprasangka buruk maka buruk yang kita dapat. jadi xsemua dalam article nie kita boleh ambil. jika krisitian ada agenda sendiri. Allah tidak akan membiarkan agamanya terus di tindas. Allah Maha Besar, Allah Maha Kuasa, Allah Maha Mengetahui. jadi Allah tahu segala-galanya. jangan sesekali curiga dengan kemampuan islam. tapi jangan la semua lepas tangan camtu kan. Allah cuma memberi jalan. kita perlu besama mengikut jalan yang diberi. InsyaAllah. 






politik adalah pemainan barat. jadi mari kita hentikan politik. kita bersatu atas dasar islam. pahaman politik tidak membawa kita kemana-mana. tapi pahaman islam cuma ada 2. Al-Quran dan Hadis. jadi kita sudah ada quide yang lebih baik. dari Dacing, Bulan, Atau Roket. hehehe. internet nie pon senjata barat tapi apa salahnya kita guna senjata musuh sebagai senjata kita. dalam peperangan pon nabi menyuruh askarnya mengambil senjata lawan selepas membunuh musuh. 


apa pon article nie ada baik dan buruk die. jadi pandai la kita mentafsir ye. adi nk tafsir banyak-banyak t jadi kot lain. adi pon bukan ilmuan islam. cuma sekadar orang islam sehingga mati. yang baik dari Allah. yang buruk dari adi, mr google dan article tu ye.




nota kecik : hari yang menyedihkan. rasa macam putus cinta jew..hehehehe


~Moga Ini Baik, InsyaAllah~

5 comments:

Iwanski said...

awk... salam lebaran... jenguk2 blog awk.. nanti singgah2 la ke blog kite ye.. jadi followers skali.. =)

Iwanski said...

hedzwan.blogspot.com

Mr Swat said...

nice info bro

Solihahazahar said...

nice entri. tengah bace link yg anda bagi, hehe :D

momo said...

Mr Swat : thanks ye...

Solihahazahar : thanks^^..Bace2..tapi jgn terpengaruh..pandai2 tapis..hehe