Kata Aluan

momo's friend
harap korang dapat sesuaikan diri kat sini ye. moga ukhwah antara kita semua terus tesemai. jika ada apa-apa cadangan atau pendapat boleh comment sini or email ke adi5683ayu@gmail.com. TERIMA KASIH dari warga db-momo.
Sila Tinggalkan Link Korang Kat Bawah Nie Yew

September 23, 2011

Facebook | Salah Makcik Cleaner Atau Salah Kita?

by Adi

Assalamualaikum,

wahh rasa dah seminggu adi tak update. hehe. maklum la kehidupan degree sekarang berbeza dari diploma. tak boleh main-main cam dulu dah. sekarang kena fokus lebih. hehe. tapi hari nie rasa nk update sikit la. sekarang nie adi nk update pasal satu post kat facebook JPM. jom kita sama-sama tengok



 


korang paham tak pasal post nie?actually orang yang buat post nie kat fb JPM die nk complain pasal kotoran dalam tandas dan die blame cleaner sebab xbuat keja. sebab mmg la, adi tengok tandas kalo hujung minggu mesti kotor. hehehe. sebab time 2 makcik cleaner cuti.

tapi kat sini adi nk bg pendapat adi la. sepatutnya kita xboleh blame makcik-makcik or kak-kak cleaner 2. semua begantung kat diri kita. pandai jaga tandas cantik la tandas kita. makcik cleaner bukan ari-ari nk cuci tandas wing kita jew. Armada 1 ada 16 tandas dan tempat basoh baju, Armada 2 ada 16 tandas dan tempat basoh baju, Armada 3 ade 8 tandas dan tempat basoh baju. adi dk kat tak termasok yang kat Accedemik building lagi, kat Adminstration ag. Setahu adi kat mimet nie Cleaner tak ramai sngat ada dalam 5 or 6 orang. jadi bayangkan la tak kan la dorang nk g cuci tandas 2 ari-ari.

Adi penah la dulu time nk g mandi teserempak ngan makcik n kak cleaner dk cuci tandas. time adi mandi dorang dk cuci tandas sebelah jew. segan la jugak tapi dah nk g kelas punya pasal. hehehe. bayangkan la tandas lelaki pon dorang cuci. orang yang sama jew adi tengok. jadi bukan dorang xbuat kerja. kita xleh blame dorang 100%. kita kena la jaga kebersihan juga. kita guna tandas kita jaga kebersihan. ape ssh kita masok bekilat, kita keluar pn kena la bekilat. hehehe.

mybe die xrasa susah mcm mn cleaner nie rasa. rasa penat camna dorang rasa. jd apa salahnya kita bantu dorang. just jaga kebersihan jew. masing-masing ada iman kan?hehehe. kata kebersihan separuh dari iman. tapi yang adi rasa kurang enak pasal comment die yang nie

tak patot juga die kata cm2. kalo nk buat keja 2 ikhlas lew. takat bantu cuci singki or tandas pn nk bekira. ape cer. adi kdg2 malas gak. tapi bila tngok singki dah kotor ape salahnya kita ringan tulang cuci sendiri. lepas 2 baru la slow talk ngan cleaner.

ape pn sebenarnya isu nie dah lama dah. tapi adi baru sempat update hari nie. bukan ape kita hidup dalam satu masyarakat. bantu membantu jala. xperlu bekira sngat. don't blame people that you don't know their life. hahaha. wah ayat adi. ada satu ayat ag. 1 Armada 1 Mimet 1 Unikl 1 Malaysia. hehehe. jadi fikirkan la ye. jangan tunding jari pada satu pihak sebab 4 jari tunding kat kita. hehehe

nota kecik : baru hbis jawap quiz engineering science tadi. tebaik soalan die







~Moga Ini Baik, InsyaAllah~

No comments: