Kata Aluan

momo's friend
harap korang dapat sesuaikan diri kat sini ye. moga ukhwah antara kita semua terus tesemai. jika ada apa-apa cadangan atau pendapat boleh comment sini or email ke adi5683ayu@gmail.com. TERIMA KASIH dari warga db-momo.
Sila Tinggalkan Link Korang Kat Bawah Nie Yew

August 17, 2011

Lensaku di Yan

Assalamualaikum...

bg menepati hasrat AdminBlack ,
akhirnya, ayu dapat upload juga gmbar-gambar di daerah penempatan kami di Yan...
nasib ditemani oleh teman-teman yang juga adalah teman kenalan adminBlack, deapat jugak ronda-ronda Yan, cari view yang sesuai dikongsikan kat sini...
tq aten dan teha...
walaubagaimanapun, on the way lepas hantar dorang balik, ayu sendirian terjah pusat peranginan Sri Perigi utk mencari view air terjun pula...
takut jugak sebab tak da orang kat sana, tambah2 lepas hujan pulak..
dengan air terjun yang begitu banyak dan deras...
tak dapat bayang la, kalau g mandi time macam tu...
kang dihanyutkan air deras lak...
Nauzubillah...
apa2 pun, jom kenali Yan dari lensa ayu...=)

antara kaki Gunung Jerai dan sawah yang telah dituai..
pusat peranginan Air Terjun Sri Perigi...cantik tempat ni..fresh and calm...
di persisiran pantai di Ruat...walaupun, airnya berlumpur tapi view dia indah dan anginnya sepoi2 bahasa..cewaah..hehe

redup kan...kat Yan sekarang, kerap hujan dah...Rahmat Allah...^_^

sekian, Wassalam..

note:adminBlack, ok tak?apa-apa pun..tahniah atas kejayaan admBlack meraih full mark dalam quiz dan keseronokan bermain pingpongnya.....

10 comments:

Cik Bell said...

cantik ;)

suesue said...

cantiknya yan..hehe..oit,hang pakai cmre apa?

cik mun said...

cantik..suke tgk padi..

momo said...

cik bell : Allhamdulillah semua kurniaan Allah...

suesue : bkn kamera aku la...kamera kawan aku...die pakai d3100...hehe

cik mun : sekarang musim menuai dah..padi dah xbanyak...huhu

sofeafaudzi.photography said...

cantiknya dear. suasana kampung tu dpt dirasai... :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantik
tapi momoy dah pernah ke sana
tak la lawa mcm nih

momo said...

sofea-yup..natural...=)

momoy-banyak tempat d Yan yg indah2 ctually, myb ramai yg tak tahu kot..hehe

:: Cucu Niena :: said...

Subhanallah..chantek nye gambaq.. :)
dh follow u..

iza said...

Assalam...
Kat Sri Perigi memang orang jarang pi. Titi hayun lebih terkenal berbanding perigi dgn batu hampaq...

momo said...

cucu niena-thanks followed...anugerah Allah tiada bandingan...

iza-betul3..namun sri perigi punya keunikan tersendiri...
panorama hijaunya menyerlah dan sepatutnya diketahui umum...
berbanding titi hayun, i most prefer to calm myself at sri perigi with my friends..=)