Kata Aluan

momo's friend
harap korang dapat sesuaikan diri kat sini ye. moga ukhwah antara kita semua terus tesemai. jika ada apa-apa cadangan atau pendapat boleh comment sini or email ke adi5683ayu@gmail.com. TERIMA KASIH dari warga db-momo.
Sila Tinggalkan Link Korang Kat Bawah Nie Yew

August 29, 2011

Akhbar Tertipu?

by AdminBlack

Assalamualaikum
 
hai semua. amacam semua g terawih tak malam td?maklum la malam tadi kan last terawih. insyaAllah. macam mana persiapan raya?harap semua okeyh ye. moga hari raya kita tahun nie di selitkan dengan rasa insaf dan rendah diri. tapi hari ni adi bukan nk citer sal hari raya. kita out of the box cikit. harap betul la peribahasa 2 ye..hehe. cerita die mula camnie. hari tu adi masok dalam group page facebook pewakilan unikl mimet. then ada seorang nie post gambar nie.





korang rasa ni student dari mana?sekali tengok mmg la macam oversea. tapi korang zoom la lencana kat overall dorang. haha. cam baik itu lencana ape?kalau nak tahu itu la lencana UniKL. then ini student UniKL Mimet. hehehe. tapi dalam tulisan bawah gambar tulis dari University Strathclyde glasgow, UK. hahaha. memang terbaik!!. sejak bila la University Strathclyde glasgow ade KD kelantan ye.



ini semua berlaku atas sebab pihak akhbar ambik mudah dalam hal nie. mybe student-student ni nakal-nakal ckit. ada la satu dua muka yang adi kenal. tambah-tambah yang gurls la. hehehe. tapi bila adi lihat gambar nie gelak guling-guling jugak la. sebab tempat nie dulu setiap minggu adi g wat workshop. tetiba jew pihak akhbar kate kat UK mau xtergelak. boleh pulak budak-budak nie gie hantar gambar ni kat akhbar kata dari UK. yang pihak akhbar tanpa membuat kajian terus letak dalam paper. memang terbaik la. entah bapa ramai dah yang tangkap gmbar belakang rumah masok paper ye. hehe. tapi takleh salah kan mana-mana pihak. mybe student-student nie teringin nk sambung belajar kat sana. kita doakan lah tuk mereka. jom kita tangkap gmbar kat bawah pokok pisang try hantar kat akhbar mana-mana. rasa-rasanya dorang letak tak dalam paper dorg?hehehe.

 nie die gambar University Strathclyde glasgow, UK. manew ade workshop and kapal.hehe..
from Google

Akhbar mana adi xleh gtau la.. tak baik buka aib orang. harap dorang berhati-hati la lepas nie. tak nak la hal macam nie belaku. kata professional. hehe.

moral of story
1. kaji dahulu sebelum bertindak
2. jangan menipu
3. melakukan apa sahaja untuk mencapai cita-cita (muhahaha)
4. safety first

nota kecik : lepas nie kalo adi buat post tidak bahasakan diri aku lagi ye. rasa tak manis lak.hehe

~Moga Ini Baik, InsyaAllah~

10 comments:

said...

ok..tak tau nak cakap ape..cume akhbar tu memang dah kene prank habes habesan..haha..brilliant betul dorang ni...tapi xbaek tau.. bulan ramadhan ni..huuhu

;P

Solihahazahar said...

haha buat segan je ~

Fz27 said...

mungkin teruja sgt kot hehehe

Cik Kasut said...

glamour jap dah unikl nie :)

FarHANa aZwA said...

hahhhahhh......aparaaaaa.....

momo said...

ﻉ: hahaha...mybe dorang saje jew nie..dorang pn xsangka akhbar nk siar..hehe

solihah : tau xpew..segan gak ngan orang kampung..hehe

fz27 : haha..mybe dorg fkr mimet mcm oversea kot 2 yang teruja..hehe

cik kasut : keh3..lepas nie orang tnya unikl kat mn cakap kat UK ye...hehe

farhana : huk3..terbaik...

shahjiehan said...

dulu pnh gak jadi benda ni

sjiehan said...

klo rajen komen la kat entri saya, dapat backlink ke blog anda...


http://sjiehan.com/

syrupmasin said...

wuahahaha..style lah :D

momo said...

syrupmasin : hehehehe...yup2..mmg gempak...