Kata Aluan

momo's friend
harap korang dapat sesuaikan diri kat sini ye. moga ukhwah antara kita semua terus tesemai. jika ada apa-apa cadangan atau pendapat boleh comment sini or email ke adi5683ayu@gmail.com. TERIMA KASIH dari warga db-momo.
Sila Tinggalkan Link Korang Kat Bawah Nie Yew

October 3, 2011

Mana Pergi Bus MiMet??

Assalamualaikum,

hari nie adi nk update ckit pasal satu cita nie. jeng-jeng. bukan cerita panas pun. semua ni bermula di hari jumaat. apa benda yang paling penting bagi lelaki hari jumaat?hehehe. semestinya solat jumaat kn?tol x..tol x?



ok cerita die bermula macam nie. hari jumaat ritu hari buzy gak la tk adi. tp xla buzy sngt juz buat kerja tergesa2. mau taknya tetiba jew kawan adi soh adi wat introduction untuk report ship material. memang dia gtau soh adi buat. tapi bila adi tnya sekali lg dia soh buat graph jew. adi ingat die dah buat intro tetiba pagi tu dia kata introduction xdk lagi. kalot adi buat introduction sowg2. tidak dk buat ngan member sowg ag. hehe. tapi sempat la siap juga Alhamdulillah walupon xperfect. ehhhh...dah lari dari apa adi nk cita. sory2 juz nk lepas geram cikit.



semuanya bermula lepas tu la. time nk g jumaat la. sebelum adi g panas engine moto g la ambik wuduk dlu. then ada nmpak budak2 dk bekeliaran kat luar. bilik adi kat ground floor. jgn mai curi p1max adi sudah. dah la dlu laptop hilang. huhuh. jd adi kucni la pintu lepas ambik wuduk. then time g kat moto ada budak tu tnya. "abang ada moto yang kosong tak?". pastu adi jawap "takdak la, moto orang tumpang". heran gak adi kenapa la tetiba ada orang nk tumpang nie. nk tolong tapi xterdaya. hahaha. gpon lepas solat adi nk g makan kat mak dak. kalo bawak die rosa plan oiiii...hehehe.



then sampai masjid rasa cm legang sikit ja. xramai orang. heran la jugak slalunya tempat depan kipas time2 cm2 mmg penuh. hahaha. then tadi adi check fb JPM baru ternampak something.
rupa-rupanya....





rupa-rupanya bus mimet tak dak la. driver MC. hahaha. patot la ada orang nk tumpang. ingat nk curi p1max tadi. tak dak p1max nie xtido malam la adi. hehe. xpew la dalam hal nie hanya Allah jew tahu hukum die. xleh salahkan siapa-siapa.

sebab dulu time adi sem 1 diploma. kalo bus tak dak cmni nmpak la budak jalan kaki g masjid kat dlm kampung tu. nnti ada la orang tumpangkan. adi xpew i have a purple transport. hehe. Alhamdulillah di pemudahkan.

anyway harap tak berlaku lagi mcm nie. bg adi risau jew. dah fobia dk bilik ground floor nk buka langsir pn takot. hehehe.

nota kecik : xsabar nk bejumpa si dia^^

~Moga Ini Baik, InsyaAllah~

3 comments:

Ku Azhar said...

aiyookk.....

Iwanski said...

mcm2 kisah...

Xavi De said...

jauh sgt ker masjid ngn kolej tu...?