Kata Aluan

momo's friend
harap korang dapat sesuaikan diri kat sini ye. moga ukhwah antara kita semua terus tesemai. jika ada apa-apa cadangan atau pendapat boleh comment sini or email ke adi5683ayu@gmail.com. TERIMA KASIH dari warga db-momo.
Sila Tinggalkan Link Korang Kat Bawah Nie Yew

August 27, 2011

Kad Raya Dari MoMo untuk Semua

 Assalamualaikum,

kat sini momo nk bagi kad raya untuk semua pembaca-pembaca blog momo yang xseberapa nie. momo nk pos kat korang tapi maklum la posman dah xlayan kad-kad raya sekarang. sebelum itu momo nk kongsi ckit info baru nie. wahhh. banyak betul info momo kan sekarang. keh2. korang penah terfikir tak orang negara lain ucap hari raya mcm mn?ingat dorang tak sambut raya kew. dorang pn sambut cuma mybe ngan budaya dorang. xla makan lemang n ketupat. xpon nasi himpit kuah kacang (fav Black). hehe.

ini antara ucapan-ucapan yang dorang ucapkan semasa menyambut Aidilfitri


Indonesia : Selamat Lebaran, Selamat Idul Fitri
Banjar : Salamat Bahari raya
Jawa : Sugeng Riyadin
Padang : Selamet Idul Fitri
Sunda : Wilujeng boboran siyam
Afghanistan : Kochnay Akhtar
Arab : Aid Mubarok
Bangladesh : Rojar Eid
Belanda : Eigendom Mubarak
Bosnia : Ramazanski Bajram
Bulgaria : Pritezhavani Mubarak
Chech : Vlastnictvi Mubarak
Cina : Guoyou Mubalake
Denmark : Ejet Mubarak
Finladia : Omistama Mubarakiin
Inggris : Happy Eid El Fitr
Itali : Proprieta Mubarak
Jepang : Chuuko Mubaraku
Jerman : Besitz Mubarak
Korea : Junggo mubarakeu
Kroasia : Vlasnistvu Mubarak
Kurdishtan : Cejna Remezanê
Malaysia : Salam Aidilfitri
Mesir : Ed Karim atau Eid Sahid
Nigeria : Sallah
Perancis : Fete de l’aid
Persia Iran : Eid-e-Sayed Fitr
Polandia : Wlasnosia Mubarak
Portugis : Mubarak propriedade
Rumania : Mubarak aflate in proprietatea
Rusia : Prinadlezhashchikh Mubarakj
Senegal : Korite
Spanyol : Mubarak, de propiedad
Swedia : Agda Mubarak
Turki : Ramazan Bayrami
Urdu India : Choti Eid
Yunani : Aneekoeen Moeemparak

 hehe. lepas ni nk g beraya kat rumah kawan-kawan boleh la test. mana nak tahu dapat duet raya lebih. xpon boleh tambah nasi himpit lebih. hehehe..selamat beramal.

terimalah kad raya dari momo yang dihasilkan oleh Purple.. fell free to take..Terima kasih untuk yang sudi menerima kad raya ini

Selamat Hari Raya dari Kami db-momo

~Moga Ini Baik, InsyaAllah~

12 comments:

miszatie said...

salam berhr raya ye cik momo(name my cat dlu)

momo said...

mis zatie : selamat hari raya...hehe..ambil la kad raye 2 kalo xkeberatan....

nub said...

solamat raya oo!!

Jasman said...

selamat hari raya

Ayu said...

selamat hari raya, moga diberi peluang lg oleh Allah utk mnikmati Ramadhan akan dtg...

- abdul hadi abdul muti - said...

wah, ini bukan satu malaysia, ini dah satu dunia ni!! huhu

momo said...

nud : selamat Hari Raya,,^^

jasman : Selamat Hari Raya^^

Ayu : insyaAllah...moga umur kita semua di panjangkan untuk ramdhan seterusnya...Selamat Hari Raya^^

Abdul Hadi : hehehe...salam hari raya satu dunia^^

nadia fatihah said...

slmt hari raya :D

momo said...

nadia : selamat hari raya^^

Hiddy Asri said...

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin!!

Nadieya said...

Selamet Idul Fitri cik momo...

momo said...

Hiddy : Selamat Hari Raya..^^

Nadieya : Aid Mubarok cik nadieya^^